These photos are copyrighted All rights reserved. Unauthorized use prohibited. 2020 © Andreas Messinis - Messinious Photography
logo

ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ – Photography Exhibition

ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

1-2-3 Σεπτεμβρίου | Καλάβρυτα: Πέτρινο, Κεντρική πλατεία

Ένα συναίσθημα, ένας λόγος, μια ανάμνηση, μια ανάγκη και ένα κίνητρο… O πολυβραβευμένος φωτογράφος  Ανδρέας Μεσσήνης είχε ένα κίνητρο… Να κάνει ένα όνειρο πραγματικότητα. Με μια μηχανή και ένα φακό να αποτυπώσει τα ίχνη των αστεριών, την κίνηση του φεγγαριού, τον επιβλητικό γαλαξία και τα άστρα που πέφτουν, μέσα σε χιλιάδες frames… σε τοποθεσίες υπέροχες και κάποιες μοναδικές με ιστορία και πολιτισμό. Το κίνητρο έγινε ιδέα και η ιδέα ένα άριστο αποτέλεσμα.

Ο Αστροφωτογράφος Μεσσήνης Ανδρέας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του θεσμού «Οινοξένια 2023»  συμμετέχει με έκθεση αστροφωτογραφίας με τον τίτλο «Στο φως των αστεριών» μια θαυμαστή περιπλάνηση στα άστρα και παράλληλα ένα Nightsky Movie σε μορφή Timelapse που θα μας ταξιδέψει στο εντυπωσιακό ταξίδι του γαλαξία μας στο πέρασμα του από την όμορφη Ορεινή Αιγιάλεια και τα επιβλητικά Καλάβρυτα με το Αστεροσκοπείου του Αρίσταρχου να στέκετε στα 2.340μ κάτω πραγματικά από το φως των αστεριών.

"Στο φως των αστεριών", η έκθεση φωτογραφίας που εγκαινιάστηκε την 1η Σεπτεμβρίου και φιλοξενείται στο πολιτιστικό κέντρο Καλαβρύτων "Πέτρινο" παρουσιάζει τη δουλειά του extreme φωτογράφου Andreas Messinis που μας δείχνει τον έναστρο ουρανό όπως ποτέ δεν τον έχουμε δει.

Μία ωδή στη φωτογραφική τέχνη, την αδιάκοπη εξερεύνηση, τη μαγεία της περιπέτειας και την απαράμιλλη ομορφιά του νυχτερινού ουρανού από έναν καλλιτέχνη που αξίζει να παρακολουθούμε!

-----

A night sky photography exhibition at Kalavrita cultural center by extreme photographer Andreas Messinis

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από την Διευθύντρια της Αχάϊα Αναπτυξιακής Ηρώ Τσιμπρή. Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Ιάσονας Φωτήλας, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθανάσιος Κανελλόπουλος, ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης και Διευθύνων Σύμβουλος της ECOVAR POWER Δημήτριος Βαρβιτσιώτης και πλήθος κόσμου.
Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες με τίτλο "Καλάβρυτα στο φως των αστεριών". Ο Αστρο-φωτογράφος Ανδρέας Μεσσήνης σε συνεργασία με μια δημιουργική ομάδα ανθρώπων και σε συνεργασία με το kalavrytanews.com και της εταιρίας ECOVAR-POWER, αποτύπωσε σε μια δουλειά που κράτησε περίπου δύο χρόνια μοναδικές φωτογραφίες αλλά και μια ταινία – timelapse με στόχο την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου των Καλαβρύτων και της ευρύτερης ορεινής περιοχής κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Photography gallery

In the starlight

Post

λίγα λόγια...

Μερικές φορές κατεβαίνεις από το βουνό και αντί να έχεις μια βαλίτσα γεμάτη φωτογραφικές μηχανές… έχεις την βαλίτσα της ψυχής γεμάτη συναισθήματα, γεμάτη αγκαλιές, χαμόγελα και πολύχρωμες λέξεις… πραγματικά δεν ήθελα να γράψω κάτι… αλλά μέσα σε όλο αυτό υπάρχει και η επικοινωνία… με νέες γνωριμίες και με κάποιους ανθρώπους που απλά οι σχέσεις δυναμώνουν…

Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου… όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε στα εγκαίνια αλλά και αυτούς που επισκέφτηκαν την έκθεση το τριήμερο.

Ευχαριστώ πολύ

το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια και τον κ' Ρούβαλης 'Αγγελος, τον Κωνσταντινος Λιανος, τον Θεσμό Οινοξένεια Αιγιαλείας, τον Δήμαρχο Καλαβρύτων και Πρόεδρο της Αναπτυξιακής κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο, την Διευθύντρια της Αχάϊα Αναπτυξιακής Iro Tsimpri, την Elena Labropoulou και όλα τα στελέχη της Αχάϊα Αναπτυξιακής για την άψογη συνεργασία που είχαμε και τον ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΛΙΡΑΣ από την Mosaic // Culture & Creativity. Για το τέλος άφησα τον Άνθρωπο που πίστεψε στο όνειρο και του έχω τεράστια αδυναμία, τον Πρόεδρο της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης και Διευθύνων Σύμβουλο της ECOVAR POWER Dimitrios Varvitsiotis Kalavryta

Ευχαριστώ που παρευρέθηκαν στην έκθεση τον Βουλευτή Αχαΐας κ. Ιάσων Φωτήλας και τον υποψήφιο δήμαρχο Καλαβρύτων Θανασης Κανελλοπουλος

Α και μην ξεχάσω… μια μεγάλη αγκαλιά στους συνεργάτες μου στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS και τον Νίκος Κυριαζής που με ανέχεται τόσα χρόνια.

Photography: Andreas Messinis & Kalavrytanews & Kiki Triantafylli

Το παρακάτω βίντεο παρουσιάστηκε στα εγκαίνια της έκθεσης, για όσους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν… ελπίζω να το απολαύσετε !!!

« ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ »

error: Content is protected !!